MENU
HU EN IT

CO2 KIBOCSÁTÁS CO2 KIBOCSÁTÁS ÚJRAHASZNOSÍTHATÓSÁG ÚJRAHASZNOSÍTHATÓSÁG Környezetbarát villamosenergia-termelés Környezetbarát
villamosenergia-termelés
Waste water SZENNYVÍZ Manufacturing waste management Termelési
hulladék kezelése
Plastics from fossil sources Fosszilis forrásból
származó műanyagok
Fotovoltaikus üzem Fotovoltaikus üzem Logisztika Logisztika Műanyagmentes központi irodaház Műanyagmentes központi
irodaház
ECOswell

ECOSWELL Project

Az ECOSWELL projekt érinti az összes dolgozónkat, az ellátási lánc partnereit, a vállalat tulajdonosait és azokat a fogyasztókat, akik nap mint nap minket választanak. Jövő iránti elkötelezettségünk egyetlen célban testesül meg: a üvegházhatású gázok és minden egyéb szennyező anyag kibocsátásának csökkentése, amit úgy érünk el, hogy a vállalat összes funkcióját bevonjuk az üzemek, termékek és folyamatok több irányba történő újratervezésébe.

A már elért eredmények biztatóak, és a 2022-re vonatkozó adatok ezer szónál is többet mondanak: 2022-ben összesen 648 tonna szűz műanyag nem került a környezetbe, ami összesen 2105 tonna CO2-t jelent.

CO2 KIBOCSÁTÁS CO2 KIBOCSÁTÁS

Szén-dioxid kibocsátás
Az Európai Unió az éghajlatváltozás elleni küzdelem részeként 2030-ig 40%-os CO2-kibocsátás csökkentést rendelt el, és 2050-re a klímasemlegesség elérését határozta meg.

A Coswell az Európai Unió által diktált előírásoknak megfelelően a tervezettnél előbb, már 2022-ben elérte a 30%-os kibocsátás csökkentést.

A teljes kibocsátás- kompenzációra vonatkozó célt 2028-ra érjük el, így hatékonyan sikerül ellensúlyoznunk a klímaváltozást.

ÚJRAHASZNOSÍTHATÓSÁG Újrahasznosítható

Az Európai Unió által kitűzött célok a zöldebb vállalati jövőképet hivatottak ösztönözni. Az egyik ilyen cél, hogy 2030-ra minden forgalomba hozott műanyag csomagolásnak 100%-ban újrahasznosítható műanyagból kell készülnie.

A Coswell olyan okos, zöld csomagolóanyagokat használ, amelyek biztosítják mind a megfelelő csomagolást, mind az egyes elemek egyszerű eltávolítását az újrahasznosításhoz.

A Coswell célkitűzése, hogy közelebb kerüljön a fogyasztókhoz azáltal, hogy lehetővé teszi számukra a csomagolások gyors és egyszerű szétválasztását, így megkönnyítve számukra a szelektív hulladákgyűjtést.

2022-től csomagolásaink már 100%-ban újrahasznosíthatók, és az összes felhasznált műanyag 53%-át újra feldolgozzuk, így nyolc évvel járunk az európai tervek előtt."

Fény Fény

A létesítményeink energiahatékonyságának javítása érdekében a neonlámpákat LED-es lámpákká alakítottuk át, ami 112 kWh villamos energia megtakarítást eredményezett. Emellett több, mint 600 ipari lámpát cseréltünk le a két legnagyobb villamosenergia-fogyasztású gyártóüzemben.

A telepítéseknek köszönhetően 55%-kal tudtuk csökkenteni az éves áramfogyasztást, ami harminc San Siro futballmérkőzés megvilágításához szükséges energiának felel meg.

Szennyvíz Szennyvíz

A Castello d'Argile (Bologna) üzemben 2018. november közepe óta üzemel az összes ipari szennyvíz tisztítására szolgáló új tisztítóberendezés. A tisztítót az üzem sajátos energiaigényének megfelelően tervezték és építették, különösen a fogkrémgyártásból származó szennyvíz kezelésére.

A Castello d'Argile-i üzemnek köszönhetően a kibocsátások több mint 1500 köbméterrel csökkentek, ami 10 000 csordultig telt fürdőkádnak felel meg.

Gyártási hulladékgazdálkodás Gyártási hulladékgazdálkodás

A termelési hulladék kezelése soha nem volt ennyire fontos számunkra a Coswellnél.
Üzemeinken belül és Funo di Argelato-i központunkon úgy döntöttünk, hogy minden gyártási hulladéktípushoz külön szemeteskukát helyezünk el.

A termelési hulladék tárolására kijelölt területeket külön tárolóedényekkel és egyértelmű újrahasznosítási utasításokkal látták el. Ez lehetővé tette számunkra, hogy a hulladék anyagok szelektív gyűjtését és újrahasznosítását alapvető előjoggá tegyük a teljes gyártási ciklus során.

Ezen túlmenően minden dolgozó részt vett a termelési hulladék kezeléséről szóló speciális képzésen, hogy ismerje a hulladékok helyes válogatását, valamint azok megfelelő tárolását és ártalmatlanítását.

Fosszilis forrásból származó műanyagok Fosszilis forrásból
származó műanyagok

Az Európai Unió zöldítési stratégiájának másik sarokpontja, hogy 2025-re legalább 50%-ban újrahasznosított csomagolóanyag arányt érjen el, csökkentve ezzel a fosszilis eredetű műanyagok által okozott környezetszennyezést.

A környezetvédelem iránti mindennapi elkötelezettségének köszönhetően a Coswellnek már 2022-ben sikerült elérnie ezt a célt, mivel a kőolajból származó műanyagot újrahasznosított papírra vagy műanyagra cserélte. Ezeket az újrahasznosított anyagokat megújuló forrásokból, például cukornádhulladékból nyerik, így sikerült közel 648 tonnával csökkenteni a felhasznált műanyag mennyiségét.

Fotovoltaikus üzem Fotovoltaikus üzem

A Castello d'Argile gyár teljesítménye 718%-kal javult egy fotovoltaikus üzemnek köszönhetően. Az üzemet 2008-ban építették, és a 60 000 Kwh/év termelésről 2021-re 490 895 Kwh/évre sikerült megemelni.

A Castello d'Argile-i üzemben 794 nagy teljesítményű panelt telepítettek, amelyek a gyár igényeinek 55%-át képesek fedezni csúcsidőszakban. A (metángázzal működő) kapcsolt energiatermelő erőmű 160 kWh-ot termel, amely kevésbé napos időben támogatja a fotovoltaikus rendszert, és a csúcsidőszakokban a gyár szükségleteinek 25%-át biztosítja.

Logisztika Logisztika

2021-től a logisztika teljesen környezetbaráttá vált: első számú logisztikai partnerünk új flottastruktúrájában a környezetszennyező járműveket alacsony károsanyag-kibocsátású Euro 6-os, elektromos vagy hibrid és gázüzemű járművekre cseréltük.

Ennek köszönhetően az üvegházhatású gázok kibocsátása 30%-kal csökkent.

Műanyagmentes központ Műanyagmentes központ

A ""Jó műanyag: az elmélettől a gyakorlatig"" műanyagoktatási programnak köszönhetően a COSWELL központja 2020 óta műanyagmentes. A programnak köszönhetően csupán a központban egy év alatt 39 ezer műanyagpoharat, 5 ezer vizes palackot, 266 kg műanyagot és legalább 800 kg CO2-t sikerült megtakarítani.

A műanyag és az eldobható papír felhasználása is jelentősen csökkent a digitális innováció ügyes alkalmazásának köszönhetően.

Újrahasznosíthatóság

A cél elérve.

A 100%-ban újrahasznosítható csomagolás* célt elértük.
A Coswell az ECOSWELL projekt keretében vállalt fenntarthatósági úton már 2022-ben bevezette a 100%-ban újrahasznosítható* csomagolást, ezáltal teljes 8 évvel megelőzve az EU által kitűzött célokat.

A fosszilis alapú műanyagok csökkentése

A cél elérve.

100%-ban újrahasznosítható csomagolás*
A Coswell által elért másik fontos célkitűzés a fosszilis alapú műanyagok 680 tonnával való csökkentése, amelyet szerves vagy újrahasznosított műanyaggal helyettesítettünk.

A CO2-kibocsátás csökkentése

A Coswell célja a széndioxid kibocsátás jelentős csökkentése. 
2022-ben sikerült a kibocsátást 780 tonnával csökkenteni, ezzel meghaladva a 2025-re kitűzött célt.

FOTOVOLTAIKUS ERŐMŰ

FOTOVOLTAIKUS ERŐMŰ

A Castello d'Argile (Bologna) üzem, ahol a L'Angelica, Biorepair, Blanx és Bionsen márkák termékei készülnek, a vállalatcsoport által választott út egy jó példája: a fotovoltaikus rendszerek tömeges telepítésének és egy korszerű kogenerációs rendszernek köszönhetően az üzem energiaigényének 100%-a saját maga által termelt, zöld energia felhasználásával fedezett. A Castello d'Argile üzemben 794 magas teljesítményű panelt telepítettek, amelyek képesek fedezni a gyártás csúcsidőszakában fellépő igények 55%-át. A kogenerációs üzem (metán gázzal működő) 160 kWh-t termel a fotovoltaikus rendszer támogatására, és energiát biztosít a kevésbé napos időjárási körülmények között is.

SZENNYVÍZ

SZENNYVÍZ

Új víztisztító berendezés került bevezetésre a termelési üzemünkben. A berendezés az üzem specifikus igényeinek optimális ellátása alapján lett tervezve és beépítve. Olyan fejlett technológiájú üzem, amely nemcsak az ipari szennyvíz biológiai kezelését végzi el, hanem kémiai-fizikai folyamatok révén szerves és szervetlen szennyezőanyagokat választ szét vízben oldódó és oldhatatlan részekre. A tisztított vízet így továbbítjuk az önkormányzati szennyvíztisztító üzem felé, míg a maradék iszap kiszáradással koncentrálódik, így megkönnyítve a szállítást és ártalmatlanítást. Így több, mint 1500 köbméter, azaz 10 000 csordultig telt fürdőkádnak megfelelő mennyiségű vízkibocsátást sikerült megspórolni.

ANGELICA GONDOSKODIK A TERMÉSZETRŐL

ANGELICA GONDOSKODIK A TERMÉSZETRŐL

Az ECOswell program részeként az L'Angelica hű marad saját természetéhez: Teljes körű elkötelezettségünk az újrahasznosított és újrahasznosítható műanyag (100%) és az FSC minősítésű papír (ellenőrzött erdőkből származó) használata minden csomagolás és külső csomagolás esetében. Konkrétan:

  • A L'Angelica italok 2021 óta 100%-ban újrahasznosítható és már újrahasznosított műanyagból készülnek.
  • A L'Angelica Gyógynövényintézet is gondoskodik a környezetről az új "Ökobarát" tubusú testápolókkal, amelyek 33%-kal kevesebb új műanyagot használnak fel, mint más 250 grammos kozmetikai tubus.
  • A L'Angelica gyógyteáinak csomagolását is javította az átlátszó celofáncsomagolás megszüntetésével, csökkentve ezzel az évente 26 tonna környezetbe kerülő műanyag mennyiségét.

BIOREPAIR CSOMAGOLÁS

BIOREPAIR CSOMAGOLÁS

Az ECOSWELL projektnek köszönhetően a Biorepair 100%-ban újrahasznosítható műanyag tubusokat használ. Ráadásul 2022. májusától kezdve minden Biorepair szájápolási kiegészítő csomagolása újrahasznosítható papír dobozból, és 90%-kal kevesebb műanyagotból áll, mint a piac más hagyományos fogkrém márkái.

NAPVÉDŐ, AMELY TISZTELETBEN TARTJA BŐRÉT ÉS A TENGERT

NAPVÉDŐ, AMELY TISZTELETBEN TARTJA BŐRÉT ÉS A TENGERT

Minden Prep fényvédő flakon bioplasztikból készül. A bioplasztik megújuló nyersanyagokból származik, konkrétan a cukornád feldolgozásából. Életciklusa során a cukornád segít csökkenteni a környezetszennyezést azáltal, hogy CO2-t szív el a légkörből, és jelentősen csökkenti a környezeti hatásokat. A PREP termékek csomagolása előre bevágott és lehúzható hüvellyel van ellátva, ami megkönnyíti a fogyasztó számára az újrahasznosítást. A PREP fényvédő termékcsalád emellett teljesen újrahasznosítható palackkal, valamint igazán innovatív formulával büszkélkedhet: a biológiailag lebomló szűrőkből kiiktattuk a káros anyagokat, mint például az Octinoxate és az Oxybenzone. A szűrők biológiai lebonthatóságát az 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően teszteltük, és megfelelnek a Hawaii Egyezménynek.

BIONSEN ZÖLD LÉLEK

BIONSEN ZÖLD LÉLEK

A 100%-ban újrahasznosítható, reciklált műanyagból készült Bionsen palackok 2022-ben 210 tonnával csökkentették az új műanyag felhasználást, ami egyenértékű 315 tonna CO2 kibocsátással. A legjobb ártalmatlanítás érdekében a Bionsen csomagolásokat perforált és pöttyözött hüvelyekkel is ellátják, ami egyenként 1 grammal könnyebbé teszi őket: ez lehetővé teszi egy tonna műanyag csökkentését minden egymillió darab termék gyártása esetén.