1. MARR

  2. Contenuto della pagina
  3. Menu principale di navigazione
  4. Footer
MENU
HU EN IT

Történetünk

Történetünk

1961
Megszületik a Coswell
A Coswell az 1961-ben Paolo Gualandi és Athos Bergamaschi által alapított Guaber tapasztalataiból született - néhány évvel később Paolo testvére, Sergio is csatlakozott hozzá. Az első feljegyzés március közepéről így szól: "bevétel 17 060, kiadás 16 430. 630 lírát keresek!" A Guaber belépett az iparágba!
1963
Megkezdődik a habfürdők, samponok és dezodorok gyártása
Úgy tűnik, hogy a személyi higiéniai termékeknek "nagy jövője van", ezért a két partner, Gualandi és Bergamaschi felszereli a Guabert habfürdők, samponok és dezodorok gyártására.
1972
Sergio Gualandi csatlakozik a vállalathoz
Sergio, Paolo Gualandi testvére az értékesítési hálózat vezetőjeként csatlakozik a vállalathoz. Később, hosszú éveken keresztül ő lesz a vállalat elnöke.
1975
Antica Erboristeria születése
Megszületik az Antica Erboristeria, az első természetes hatóanyagokon alapuló személyi higiéniai termékcsalád. Ezzel együtt látjuk további márkák születését is: Cera Grey, Vape, Coloreria Italiana, Drago. Emellett a Neutromeddel, a PH 5.5 személyi higiéniai termékcsaláddal a Guaber olyan szegmenst hoz létre, amely évekig páratlan marad.
1988
Az Eurocosmesi születése
Megszületik az Eurocosmesi, a vállalat azon részlege, melynek célja az olasz divat és művészet nagy neveihez kapcsolódó parfümök gyártása és értékesítése.
1990
Új Bionsen termékcsalád indul
A Guaber eladja a Neutromed márkát, és tovább növekszik saját márkái, köztük a Vape és a Grey által. Bevezetésre kerül az új Bionsen termékcsalád, amely japán termikus nyomelemeken alapul, és a sienai egyetemi klinika illetve a tokiói Termikus Tanulmányok Központ közötti fejlett kozmetikai-dermatológiai kutatás eredménye. A Gualandi család megerősíti jelenlétét az igazgatótanácsban Paolo Gualandi 4 fia közül kettővel: Andrea és Michele.
1991
A Villa Angelica lesz a Gyógynövény Intézet székhelye.
A gyógynövények termesztésével, tanulmányozásával és felhasználásával foglalkozó Gyógynövény Intézet székhelyévé válik a Villa Angelica. Egy hely, ahol a kutatás és az innováció maximális szinergiát talál.
1995
Az Eurocosmesi bevezeti a Transvital svájci márkát.
A Transvital svájci márka, Dr. Jean Thomas orvos-kutató találmánya, amelyet ma már a világ vezető parfümériáiban forgalmaznak.
2000
A Hotel Cristallo a Transvital Swiss Beauty Center otthona lesz.
A Cortina d'Ampezzóban (Belluno) található Hotel Cristallo radikális felújítás után újra megnyílik, és otthont ad a Transvital Swiss Beauty Center-nek. Ezt a felújítási és újranyitási műveletet Gualandi hagyta jóvá.
2001
A Color Catcher bevezetése.
2001-ben piacra dobták a Color Catchert, egy kis papírdarabot, amely forradalmasította a mosógépben történő mosás módját.
2002
A MarcheTop online szolgáltatás elindítása.
A digitális boom első éveiben megszületett egy online értékesítési és kapcsolattartási szolgáltatás a fogyasztókkal: a Coswell a Marchetop.it weboldalon keresztül az egyik első olasz vállalat lett, amely ezt a szolgáltatást nyújtotta. Ma átalakult shopcoswell.com weboldallá.
2003
Újabb márkák bevezetése: Vape Portable, Vape Derm Herbal, Grey OK és a Grey Catcher.
Az innovációs képességének köszönhetően a Guaber piacra dobja a Vape Portable elektromos adagolót, a Vape Derm Herbal bőrriasztót, a Grey OK mosási adalékanyagot és a Grey Catchert. Paola és Jacopo Gualandi, Paolo Gualandi két legkisebb gyermeke is csatlakozik a vállalathoz.
2004
A Vim márka felvásárlása az Unilevertől.
Ez a felvásárlás egy százéves múltra visszatekintő márkát hoz vissza Olaszországba, és a Gualandi család kezdeményezésére létrejön a Vape Alapítvány.
2006
Létrejön a Guaber Coswell.
Megszületik a Guaber Coswell a testápolási és wellness termékek, valamint a Guaber Household az otthoni és növényápolási termékek számára. Ugyanezen év augusztusában a Guaber Spa és az Axa Private Equity megállapodást ír alá egy nagy francia-olasz holdingtársaság létrehozásáról, amely Európa-szerte leányvállalatokkal rendelkezik: Spotless Group.
2007
Megszületik a Biorepair®.
A Bolognai Egyetemmel és Norberto Roveri professzorral való együttműködésnek köszönhetően megszületik a Biorepair®, a világ első és egyetlen microRepair® alapú fogkrémje, amely képes a fogzománc javítására.
2008
A Coswell belép a gyógyszer szektorba.
Az Euritalia 65 százalékának megvásárlásával, a Coswell saját értékesítési hálózatával közvetlenül belép a gyógyszertári szektorba.
2009
A PREP márka átvétele.
A Coswell átveszi a PREP márkát, a történelmi multifunkciós krémet, ami a bőrápolási piac egyik vezető szereplője.
2010
Az Euritalia megerősítése és teljes felvásárlása.
Május: A csapat megerősödik Andrea Gualandi visszatérésével, aki 4 évig vezette a Spotless Group olasz leányvállalatát. December: A Coswell megvásárolja a fennmaradó kisebbségi részesedést az Euritaliában, amely így a csoport gyógyszertári részlegévé válik.
2011
Az Eurocosmesi teljes felvásárlása.
A Coswell teljes irányítást szerez az Eurocosmesi felett, létrehozva ezzel a Coswell Csoport új struktúráját, amely négy különálló üzleti egységből áll: Coswell Large Distribution, Eurocosmesi, Euritalia Pharma, Export Division.
2013
Új fogkrém bevezetése - Blanx White Shock.
A Coswell bemutatja a forradalmian új Blanx White Shock fogkrémet. Luciano Soprani, egy új, fontos divatpiaci márka mutatkozik be az Eurocosmesi Profumi portfólióján belül.
2014
Újabb akvizíció: Fave di Fuca és Mister Baby.
Az Eurocosmesi tovább erősíti kínálatát a Braccialini márkával. A Coswell Group két fontos új felvásárlást ír alá: Fave di Fuca és Mister Baby.
2016
Az Euritalia megvásárolja a Lenigola márkát.
Az Euritalia egy gyógyszertárban kapható tradicionális márka felvásárlásával erősíti portfólióját: ez a Lenigola.
2018
2018 - A Famac felvásárlása, új márkaosztály a Farmacia delle Erbe és a Playboy új forgalmazási engedélye.
2019
A Coswell Group elnyeri a Deloitte, a Cattolica Egyetem és a Confindustriával közösen odaítélt rangos "Deloitte Best Managed Companies" díjat. A Coswell közzéteszi az első "Fenntarthatósági jelentést", amely megerősíti, hogy a vállalat teljes mértékben betartja az ESG-elveket. A Coswell a 2020-as és 2021-es évre is megkapja ugyanezt a díjat.
2020
A Verum, Rinosol, Acuvis márkák megvásárlása az Aboca S.p.A.-tól. Elkezdődik a termékek forgalmazása az Euritalia Pharma üzletágon keresztül.
2021
A Vim, Ballerina és Drago márkák felvásárlása.
2022
A piacvezető Vape rovarölő szerek forgalmazása.